Een toekomst met mindfulness

Door Liliane Wiliquet op

We komen in ons hoofd niet meer tot rust en dat ligt aan de basis van 95% van alle klachten die in de dokterspraktijk om behandeling vragen. 

De reden waarom we zo opgefokt zijn is omdat we nooit geleerd hebben van ons brein tot rust te brengen. We hebben bovendien geen geïmplanteerde bieper die ons verwittigt wanneer onze tank leeg is en rust moeten nemen.

Onze begrenzing herkennen is iets dat we gelukkig kunnen leren dankzij methodes als mindfulness, intussen door de wetenschap grondig bestudeerd en bewezen.

 

Je hebt er niets bij te verliezen, want wanneer je dan weer instapt in de race, ben je sneller, veerkrachtiger en beter in staat om de concurrentie te verslaan.

De race winnen zonder daar zélf het loodje bij te leggen is de boodschap!

 

In de eerste plaats moeten we onze menselijke zwaktes, beperkingen en imperfecties leren accepteren ipv bang te zijn om uit "de stam" verstoten te worden en almaar door te gaan. 

Als we deze eeuw nog willen evolueren zullen we ons hart moeten aanspreken, ons verstand mag even op pauze gezet worden.

Het verdient een lintje wanneer we de moed hebben om te zeggen "wauw, ik blijf vandaag lekker in bed liggen en doe geen klop!".