crisis als GESCHENK

Door Liliane Wiliquet op

Coronatijd is dé periode om aan de slag te gaan met een talent dat je altijd al wilde ontplooïen. In plaats van thuis door de laatste nieuwsberichten over corona te scrollen : volg een onlinecursus, leer een nieuwe taal, een nieuwe vaardigheid, een nieuw beroep, ... er zijn eindeloos veel mogelijkheden dankzij onze huidige geavanceerde technologie.

 

Zoals de Oostenrijkse schrijver Stefan Zweig al wist te zeggen :  "Elke crisis is een geschenk van het lot aan de creatieve mens".

 

De mensen die zich het makkelijkst door een crisis slaan, zijn zij die met weinig geld toch heel fijn leven. Het zijn SURVIVERS. Ze hebben misschien weinig geld maar ze schamen zich niet. Ze wentelen zich niet in de slachtofferrol. De survivor heeft lak aan de massa, ook al zijn alle meubelen van straat geraapt, hij is er trots op. Zo is er het verhaal van iemand die als cadeau bij een geboorte altijd een zelfgemaakte waardebon geeft, goed voor een aantal babysitbeurten. Zo speelt ze in op wat haar vienden en familie écht nodig hebben, wat de band alleen maar versterkt.

 

Om te eindigen met John Lennon : "Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end."