Hoe kan je kordaat AARDIG zijn op het werk?

Door Liliane Wiliquet op

In het boek " Nice girls rule " stelt Fran Hauser dat je als vrouw wel degelijk aardig mag zijn om het ver te kunnen schoppen in je carrière!

 

Hier som ik enkele van haar belangrijkste tips op :

 

Krijg je te horen dat je te aardig bent? Antwoord dan : "voor alle duidelijkheid, verwar mijn vriendelijkheid niet met domheid."

 

Als je tevreden bent over de samenwerking met een collega, stuur dan eens een mailtje naar zijn/haar leidingevende met hem/haar in cc.

 

Neem taken over van iemand als je hiermee strategische ervaring en kennis kan opdoen.

 

Scan je e-mails op "sorry's". Waar heb je je onbewust zwakker gemaakt en welke sorry's waren terecht? Zou het werken mocht je de "sorry" door een "bedankt" hebben vervangen?

 

Neem ruimte in tijdens een vergadering : sta rechtop als je aan het woord bent, sla je benen niet over elkaar en leg je armen op de leuning van de stoel.

 

Durf je geen risico's nemen uit angst om te falen? Laat je dan eens expres afwijzen. Vraag een onbekende om 100 euro te lenen. Wat is het ergste dat er kan gebeuren?

 

Moet je onderhandelen over je loon, pak het dan aan alsof jet het gesprek voor je zus voert. Vrouwen onderhandelen beter dan mannen als ze het voor een ander doen. Als het over henzelf gaat, hebben ze immers schrik om hebberig over te komen.